Antibiotikum helyett

Használj sarkantyúvirágot antibiotikum helyett!
A sarkantyúvirág (más néven sarkantyúvirágböjtfű) akár 60 cm-esre is megnő, kiváló gyógyerejéről évszázadok óta tud a természetgyógyászat.

A sarkantyúvirág magas C-vitamin-tartalma és a benne lévő mustárolaj-glikozidok révén antibiotikus, vértisztító és nyákoldó hatással rendelkezik. Ennek megfelelően megfázásos időben sokoldalúan alkalmazható. Hatékonyan kezeli a köhögést, a náthát, a rekedtséget, de más gyógyhatásai is ismertek. Nemcsak a székrekedést szünteti meg, hanem húgyúti fertőzéseknél is segít. A böjtfű fogyasztása jobb keringést eredményez, ami az idősebbeknek, a stresszben élőknek és a láncdohányosoknak fontos érv lehet ahhoz, hogy ezt a növényt a saját kertjükben termesszék.

A sarkantyúvirág felhasználása, fogyasztása

A böjtfű nem különösebben igényes növény. Egy tápanyagban gazdag talaj és egy árnyékos hely tökéletesen megfelel számára. Fákra is képes felkúszni, akár 60 cm magasság felett is. A növény salátákban is fogyasztható. Nemcsak a feltűnően kerek levelek, hanem a narancs, vörös vagy sárga virágai is – amelyek júniustól októberig nyílnak– fűszeres és friss ízűek, ezen felül remek színfoltot képviselnek a salátában. De zöldfűszeres túróban vagy csak egyszerűen a vajas kenyérre szórva is ízletesek. Tojásos ételeket és burgonyát vagy más fogásokat is jól ízesíthetünk a növénnyel, és egyúttal az immunrendszerünknek is jót teszünk vele. A böjtfű csak teának nem alkalmas.

Miben rejlik az antivirális hatása?

Tanulmányok szerint a böjtfű olyan antivirális és antibakteriális hatással rendelkezik, hogy hatóereje egy antibiotikuméval vetekszik. Segítségével csökkenthető az antibiotikumok alkalmazása, sőt a H1N1-vírussal is felveszi a harcot. Ez arra kell, hogy ösztönözzön bennünket, hogy a böjtfű gyakran szerepeljen étrendünkben.
   

Kapcsolódó cikkek

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2022 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok