Természetes módszerek fejfájásra

Természetes módszerek fejfájásra

Több millió ember küzd rendszeres fejfájással, és ebből nagyon sokan a migrénes típussal. Ez utóbbi állapot nagyon erős fájdalommal jár, többnyire a fej egyik oldalát érinti és erős fény vagy zaj hatására rosszabbodhat.

 Okozhatja hormonális változás, rossz étkezési vagy alvási szokások, kiszáradás, stressz, vagy akár időjárás-változás is…

Időszakosan segíthetnek bizonyos orvosságok, de ezekkel óvatosan kell bánni, mert rendszeres használatuk csontvelő-és májkárosító lehet.
A fejfájás elűzése érdekében gyógyszer helyett érdemes lehet az alább felsorolt természetes módszerek közül kipróbálni néhányat:

KERÜLJÜK A MONOSZODIUM GLUTAMÁTOT (MSG) tartalmazó termékeket, mivel ez az összetevő – amely gyakran előfordul kínai vagy előrecsomagolt ételekben – az arra érzékenyeknél fejfájást okozhat.

Az AMINOKAT ÉS NITRÁTOKAT IS AJÁNLATOS KIHAGYNI AZ ÉTRENDBŐL. Aminok lehetnek a csokoládéban, a sajtokban, a heringben és a májban, nitrátok pedig előfordulhatnak egyes húsárukban, például a hot dogban, a szalonnában vagy a szalámiban.

A HALOLAJ fogyasztása, amint azt egy vizsgálat során a Cincinnati Egyetem kutatói kimutatták, kifejezetten hasznos lehet a fejfájás csökkentésére.

Reszeljünk friss GYÖMBÉRT az italunkba, használjuk fűszerként főzés során, vagy szopogassunk el egy-két gyömbéres cukorkát a nap folyamán, mert ez is csodákra képes.

A fejfájást gyakran IZOMGÖRCS okozza. Az állkapocsizmok ellazítására érdemes egy tollat venni a fogaink közé úgy, hogy nem harapunk rá erősen. Szedjünk nagy adagban MAGNÉZIUMOT.

Az ülőmunkát végzőknek meg kell tanulniuk a helyes testtartást, hogy ne görnyedten üljenek egész nap.

A túl sok KOFFEIN RONTHAT a fejfájáson, kis mennyiség viszont jótékony hatású lehet.
Mivel ennek inkább megelőző, mint gyógyító szerepe van, főleg a PREMENSTRUÁCIÓS FEJFÁJÁSNÁL alkalmazható sikerrel. Napi 200-400 gramm magnéziumot is érdemes fogyasztani.

HISZTAMIN-és más ÉTELINTOLERANCIA is lehet oka a tartós és ismétlődő fejfájásnak. Ha ez igazolódik, akkor javasolt a bélfal regenerálása, hisztaminszegény étrend tartása legalább fél-1 évig.

VAS –és B-VITAMINHIÁNY: különösen a rendszeresen kávézók, nagy stresszbe élő és rendszertelenül étkező emberek fejfájásának gyakori oka. Étkezzen vitális anyagokban gazdag, változatos étrend szerint, kávé helyett igyon zöldteát, vagy pótolja a hiányzó anyagokat. Ha nem elegendő a szájon át szedett vitaminkúra, akkor vénásan adott nagy dózisú vitaminokra is szükség lehet.


Ha a fejfájása a felsoroltak dacára sem javul, okvetlen forduljon orvoshoz, neurológushoz. Sok-sok egyéb komolyabb baj bevezető tünete is lehet a rendszeres fejfájás…

 

A kosár üres


www.ganodex.huwww.vitalkid.huwww.annavit.hu • www.lentinex.hu

©2024 Vitalprof - természetes egészség
Weblapunk a felhasználói élmény fokozására sütiket használ.
Ok